Prima PaginăWish List (0)Contul meuCoş de cumpărăturiComandăBlog

Ulei esenţial de iasomie (Jasminum Grandiflora)

0 opinii
Cod produs: 20ml
Disponibilitate: În Stoc
Preţ (cu TVA): 58Ron
Adaugă în Coş
Adaugă in Wishlist
Compară produs

Ulei esenţial de iasomie (Jasminum Grandiflorum)

Familia : Jasminaceae

Calitate: Yang

Esenta se extrage din : flori

Iasomia este una dintre cele mai scumpe esente si am recunoscut intotdeauna ca isi merita titlul de "Regina aromaticelor".Numele ii vine de la cuvantul arab yasmin. Iasomia chinezeasca, J. sambac, este larg utilizata pentru parfumarea ceaiului. In China este cunoscuta ca "mo li" si hindusii o numesc "raza de luna a crangurilor" . In China florile sunt utilizate in cosmetica ,pentru decorarea parului fetelor dragute si pe vremuri se folosea un ulei infuzat pentru masarea corpului dupa baie.

Iasomia este o planta cataratoare ,cu flori albe sau galbene. Se cultiva in Algeria, Maroc, Franta, China, Egipt , Italia si Turcia; uleiul frantuzesc este cel mai scump.Uleiul de iasomie a fost multi ani extras prin pulverizare, desi acum singurele uleiuri disponibile sunt cele extrase cu solventi volatili. Iasomia are cel mai minunat miros si este folosita in multe dintre parfumurile scumpe.Uleiul are o culoare rosu-brun intens. Se amesteca foarte bine cu uleiul de trandafir si cu uleiurile de citrice. Are un buchet dulce , exotic, care nu displace niciodata.

"Iasomia este o planta calda, tonica...Faciliteaza nasterea, este buna pentru tuse si ajuta in caz de dificultati de respiratie. Disperseaza umorile crude fiind buna pentru constitutiile reci si catarale,nu si pentru cele calde."

"Uleiul este bun, de asemenea, pentru madularele rigide si contractate ; el deschide , incalzeste si este util in colici." ( Nicholas Culpeper)

Uleiul de iasomie lucreaza in primul rand la nivel emotional si este de mare valoare in probleme psihice si psihosomatice. Cu toate ca are efecte fiziologice, utilizarea lui este indicata in special atunci cand problemele fiziologice sunt legate de o problema emotionala. Iasomia este un sedativ nervos si in acelas timp un puternic intaritor. Este antidepresiva si induce un sentiment de optimism,incredere si euforie. Este cea mai utila in caz de apatie, indiferenta sau nepasare.

Ca si trandafirul ,are un efect marcant asupra sistemului reproductiv feminim. Alina spasmele uterine si durerile menstruale, abdominale sau de spate. Ajuta la alinarea durerilor de la nastere si faciliteaza nasterea. Ea provoaca, de asemenea, lactatia fiind, asadar, de mare valoare ca ulei pentru masaj pre si postnatal. In Malaezia se prescriu sapte flori de iasomie ca remediu pentru septicemia puerperala.Este un afrodiziac notabil, incalzeste si relaxeaza corpul. Datorita acestui fapt, precum si efectului pronuntat in sfera emotionala , iasomia este uneori un dar imens in tratarea impotentei sau frigiditatii. Ea actioneaza si asupra organelor sexuale masculine, incalzindu-le si fortificandu-le. Este utila in afectiuni insotite de descarcari ca spermatoree, gonoree si prostatita.

Uleiul de iasomie actioneaza asupra respiratiei, raguselii, spasmelor nervoase in gat si bronhii.El incalzeste si intareste un stomac rece , slab si este foarte valoros in debilitate nervoasa generala si in starile derivate din ea.

Actiunea iasomiei este predominant Yang - incalzeste , deblocheaza, amelioreaza spasmele. Este indicata in cazuri de raceala, apatie, spasm, depresie, catar sau alte scurgeri. Ca tot ce este desavarsit , este un ulei cu adevarat puternic. Nu exista pericol de intoxicare , dar , in exces, nu mai este benefic si poate provoca o crestere a catarului. Prea mult Yang se poate transforma in Yin.

Utilizata moderat, iasomia este benefica pentru piele fierbinte, uscata, senzitiva, in special acolo unde exista inrosire sau mancarime. Acest lucru nu exclude utilizarea sa pentru alte tipuri de piele si, datorita mirosului delicat, este un ingredient binevenit in orice ulei facial. Se utilizeaza uneori in afectiuni ca dermatita sau erizipel, in special cand sunt insotite de depresie.

Proprietati:  antidepresiv, antiseptic, antispasmodic, afrodiziac, galactagog, sedativ, tonic (in special uterin )

Utilizari : anxietate, afectiuni uterine, depresie, dismenoree, frigiditate, impotenta, ingrijirea pielii, raguseala, tuse

 

Uleiuri
Volum 20ml

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: